0170 Beeldhouwen

Tijdens deze cursus kun je kiezen met welk materiaal je wilt werken: Speksteen, hout, gips en/of  klei. De docent reikt je allerlei ideeën, thema’s en opdrachten aan om mee aan het werk te gaan.

Speksteen laat zich gemakkelijk bewerken. Het wordt in vele werelddelen gewonnen. In bewerkte vorm toont het gelijkenis met marmer. De steen bewerk je met eenvoudig gereedschap, zoals vijlen, raspen, zagen en schillenmesjes. De vorm van de steen geeft inspiratie tot het maken van een beeld. Vaak komen er verrassende lijnen in de steen naar boven tijdens het snijden, Ook kunnen stukken ruw gelaten worden of juist heel glad worden afgewerkt. Het snijden in speksteen is een fantastische ervaring: het beeld ontstaat al werkende en is een samenwerking tussen maker en steen.

Houten beelden kunnen op verschillende manieren vormgegeven worden. Uit een stam of stuk hout wordt door hakken vijlen en schuren een beeld gemaakt. Ook kunnen houten beelden uit bv. planken en andere stukken opgebouwd worden om vervolgens bewerkt te worden.

Met gips kunnen ook hele mooie beelden gemaakt worden. Van ijzerdraad wordt een basis gemaakt en met gipsverband en/of gips wordt daar een beeld van gemaakt. Ook van klei kunnen ook beelden gemaakt worden met verschillende technieken.

Klei en gips kunnen vervolgens worden beschilderd.

Het gereedschap wordt in overleg afgestemd op materiaal waar mee gewerkt gaat worden. Materiaalkosten worden met de docent verrekend.

Maximaal 12 deelnemers aan deze cursus.

 

Details
Cursus:
0170 Beeldhouwen
Docent:
Friedie Kloen
Tijd:
Woensdag 19:30 - 21:30 uur
Startdatum:
16/09/2020, 1x per 14 dagen
Kosten:
€ 90 voor 7 lessen
€160 voor 14 lessen