Fotografie; van snapshot tot bewust fotograferen

Iedereen kan foto’s maken. Zelfs een in jouw ogen mislukte foto kan voor iemand anders juist geslaagd zijn. Toch spreekt jou die ene foto meer aan dan die andere. Dat heeft te maken met je persoonlijke smaak, met techniek (hoe en waarmee is die foto gemaakt en bewerkt), maar vooral ook met het oog van de fotograaf. Niet iedereen ziet op dezelfde manier.

Mick Otten geeft een fotocursus waarbij het leren kijken en anders fotograferen centraal staan. In deze cursus leert hij je bewuster foto’s maken: niet meteen een foto maken maar nadenken over hoe en waarom je die foto zo wilt maken. Hij vertelt over compositie en belichting. Over de techniek die jou helpt om een ‘goede’ foto te maken. Daarbij leert hij je ook jouw eigen camera (of smartphone) te gebruiken.

Het gaat vooral om het zelf leren, dus ligt de nadruk op de praktijk. We gaan veel oefenen – zowel binnen als buiten – waarbij Mick allerlei praktische tips geeft. En zo je leer je niet alleen van hem, maar ook van je medecursisten. Hij laat je ook proeven aan allerlei soorten fotografie als portret-, natuur-, stads-, macro- en productfotografie.

Bij de cursus vraagt hij je om een aantal tijdens de cursus of daarna gemaakte foto’s toe te sturen. Die bekijkt en beoordeelt hij en gebruikt ze dan om iedere deelnemer op een persoonlijke en vooral positieve manier nog meer te leren. Ook geeft hij je elke keer een kleine opdracht mee.

Wat heb je nodig? Het is fijn als je een spiegelreflex- of compactcamera hebt waarop je veel in kunt stellen, maar ook een smartphone volstaat.

Mocht je interesse hebben voor deze cursus, maar kun je niet op de die dagen, meld je dan toch aan (en geef door op welke dagdelen je wel zou kunnen). Mochten er meerdere aanmeldingen zijn voor een andere dag, dan kan daarvoor alsnog worden gekozen.

Details
Cursus:
Fotografie; van snapshot tot bewust fotograferen
Docent:
Mick Otten
Tijd:
Dinsdag 19:30 - 21:30 uur
Dinsdag 09:30 - 11:30 uur
Woensdag 09:30 - 11:30 uur
Startdatum:
17/09/2019, 1x per 14 dagen
24/09/2019, 1x per 14 dagen
15/01/2020, 1x per 14 dagen
Kosten:
€ 90 voor 6 lessen