expositie de Snik.mei 2019

Op 15 mei om 16.00 uur werd aan de J.P.Troelstraweg in Maassluis in de voormalige Opel garage de kiel gelegd voor de bouw van een Trekschuit, de Snik. Daarbij werd tegelijkertijd een modelbouw afdeling en onze tentoonstelling van KCA geopend. Er was een groot aantal belangstellenden aanwezig en de opening werd opgeluisterd met sprekers zoals de wethouder van cultuur Corine Bronsveld conservator van het Mariteam Museum te Rotterdam . Het trekpaard ontbrak niet en stond heel braaf opzij opgesteld naast het podium. Er werd uit volle borst het nieuwe trekschuitlied gezongen onder leiding van Han Remmerswaal met twee zangers en een fluitiste.

De opening van onze expositie was direct na de aandacht voor de SNIK. De tentoonstelling is opgesteld in de showroom van de Opelgarage aan de zijkant van het pand. Er hangen 52 schilderijen , uitgevoerd in aquarel en acrylverf

                                                                                                                                   

En er zijn 5 tegel-tableaus geschilderd in een sepiakleur.
Veel cursisten van de Kunsten Cultuur Academie waren reeds bij de opening op de woensdagmiddag. Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 10 uur tot 16.00 uur is de tentoonstelling te bezoeken, via de ingang aan de voorzijde van het pand. Naast de schilderijen zijn ook informatiebladen te lezen, zodat u kunt lezen en zien hoe de snelweg over het water er in de 16 en 17eeuw eruit zag en hoe die functioneerde.

Kijkt u ook eens op de website van de Snikbouwers of op hun faceboek-pagina.