Klei en kleur, de cursussen voor de jeugd.

De Jeugdacademie bestaat nu een jaar en heeft bewezen dat kinderen er veel plezier in hebben om mee te doen met een van de cursussen .
Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen vanaf zeven jaar op woensdagmiddagen deelnemen aan een aantal verschillende activiteiten, zoals het beoefenen van creatieve werkvormen, tekenen, werken met klei en bloemschikken in een workshop van vier keer . Het betreft in totaal per seizoen 24 lessen op de woensdagmiddag uitgezonderd de vakanties. De lessen beginnen half september en eindigen half april.

Het werken met klei.
Vind je het leuk dingen van klei te maken? Wil je leren hoe jij je eigen bord of mok kan maken, of wil je graag iets moois maken om cadeau te geven? Bij Sandra leer je allerlei voorwerpen maken en vooral je fantasie daarbij gebruiken. Als je werk klaar is en beschilderd, wordt het gebakken in de oven. Het werken met klei gebeurt onder de leiding van docente Sandra ten Hove. De kinderen zijn net zo enthousiast als Sandra zelf.
Het tekenen
Voor de kinderen, die kiezen voor tekenen is er de mogelijkheid om te werken met verschillende materialen, zoals acrylverf, kleurpotloden, contékrijt, ecoline, wasco, houtskool, plakkaatverf, Oost-Indische inkt en stoepkrijt zodat ieder kind na de les met trots het lokaal verlaat met het gemaakte kunstwerk.

De creatieve werkvormen.
Kan je alles maken als kunstenaar wat je in je hoofd hebt bedacht? In deze cursus gaan we dat onderzoeken. Wat kan je allemaal maken met verf en kwasten behalve een prachtig schilderij?? Hoe werkt ijzerdraad en wat kan je ermee? Er is een nieuwe zeer ervaren docente , die jarenlang op een praktijkschool heeft gewerkt en dit een leuke uitdaging vindt. Zij heeft al een heel schema opgesteld waarin zowel voor jongens als voor meisjes verrassende voorwerpen te maken zijn.

Bloemschikken
Houd je van bloemen en zou je graag willen leren hoe je een bloemstuk maakt. Bij deze cursus maak je vier verschillende bloemstukken met bloemen en materiaal, die bij het seizoen past. Je krijgt uitleg hoe je het maakt en je leert stap voor stap wat je moet doen. Na de les neem het eigen gemaakte bloemstuk mee naar huis. Docente Ria den Hartog.