Beeldhouwen

Tijdens deze cursus kunt u kiezen met welk materiaal u wilt werken. Hout, speksteen en/of klei. Speksteen laat zich gemakkelijk bewerken. Om de gewenste vorm te krijgen wordt materiaal weggehaald.

Spekstenen worden in alle werelddelen gewonnen. In bewerkte vorm toont het gelijkenis met marmer. De steen wordt met eenvoudig gereedschap bewerkt, zoals schillenmesjes, vijlen, raspen en zagen. De vorm van de steen geeft inspiratie tot het maken van een beeld. Vaak komen er verrassende lijnen in de steen naar boven tijdens het snijden, Ook kunnen stukken ruw gelaten worden of juist heel glad worden afgewerkt. Het snijden in speksteen is een fantastische ervaring: het beeld ontstaat al werkende en is een samenwerking tussen maker en steen.

Tijdens de cursus worden allerlei ideeën aangereikt om mee aan het werk te gaan. De docent hoort graag van u of u voorkeur heeft voor bepaalde materialen, zodat gereedschap en materialen daarop afgestemd kunnen worden. Materiaalkosten worden met de docent verrekend.

Details
Cursus:
Beeldhouwen
Docent:
Friedie Kloen
Tijd:
Woensdag 19:30 - 21:30 uur
Startdatum:
19/09/2018, 1x per 14 dagen
Kosten:
€85 voor 7 lessen
€150 voor 14 lessen