Jeugdacademie Klei en Kleur


met creatieve activiteiten op de woensdagmiddag .

Om kinderen te betrekken bij kunst op een vrolijke informatieve manier heeft de Academie voor Kunst en Cultuur te Maassluis een Jeugdacademie in het leven geroepen onder de naam Klei en Kleur.
Hier kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf  zeven jaar op woensdagmiddagen deelnemen aan een aantal verschillende  activiteiten, zoals tekenen, werken met klei en/of werken met kosteloos materiaal en bloemschikken.  De tekenlessen en het kleien zijn van half twee tot drie uur en het creatieve deel is van drie uur tot half vijf. Bloemschikken wordt in de vorm van een workshop vier keer gegeven.  Het betreft in totaal per seizoen 24 lessen op de woensdagmiddag  uitgezonderd de vakanties.  De lessen beginnen half september en eindigen half april. Bij een opgave van een van de onderdelen geef alstublieft aan voor welk onderdeel u interesse heeft.

Het werken met klei.

Vind je het leuk dingen van klei te maken? Wil je leren hoe jij je eigen bord of mok kan maken, of wil je graag iets moois maken om cadeau te geven? Bij Sandra leer je allerlei voorwerpen maken en vooral je fantasie daarbij gebruiken. Als je werk klaar is en beschilderd, wordt het gebakken in de oven. Het werken met klei gebeurt onder de leiding van docente Sandra ten Hove.|

Het tekenen                                             

 Voor de kinderen, die kiezen voor tekenen is er de mogelijkheid om te werken met verschillende materialen, zoals stoepkrijt, acrylverf, kleurpotloden, contékrijt,ecoline, wasco, houtskool, plakkaatverf, inkt, en nog veel meer materialen met veel mogelijkheden. Onder leiding van de docent Marga Tammes gaan we aan de slag om mooie, leuke en grappige opdrachten te maken met  het gemaakte kunstwerk. zodat ieder kind na de les met trots het lokaal verlaat.

Het Bloemschikken
 Houd  je van bloemen en zou je graag willen leren hoe je een bloemstuk maakt? Bij deze cursus maak je vier verschillende bloemstukken met bloemen en materiaal, die bij het seizoen past. J ekrijgt uitleg hoe je het maakt en je leert stap voor stap wat je moet doen. Na de les neem jij  het eigen gemaakte bloemstuk mee naar huis. Docente Ria den Hartog. Woensdag 15:30 – 17:00 uur   op    17/10/2018, 12/12/2018,  25/01/2019 en 15/03/2019.
€ 30,- voor 4 lessen

De creatieve werkvormen.  

  1. Kan je alles maken als kunstenaar wat je in je hoofd hebt bedacht? In deze cursus gaan we dat onderzoeken. Wat kan je allemaal maken met verf en kwasten behalve een prachtig schilderij?? Hoe werkt ijzerdraad en wat kan je ermee? We merken met  allerlei materiaal zoals  verf, potlood en ecoline en kosteloos materiaal Ook werken we met verschillende thema’s : dieren, feest, minimusea en nog veel meer. Rosanne kloppenburg is de docente bij deze cursus.