Jeugdacademie Klei en Kleur


met creatieve activiteiten op de woensdagmiddag .

 

Op de jeugdacademie Klei en Kleur kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf  zeven jaar op woensdagmiddagen deelnemen aan een aantal verschillende  activiteiten, zoals tekenen, werken met klei  bloemschikken.  De tekenlessen en het kleien zijn van half twee tot drie uur . Bloemschikken wordt in de vorm van een workshop vier keer gegeven.  Het betreft in totaal per seizoen 24 lessen op de woensdagmiddag  uitgezonderd de vakanties.  De lessen zijn begonnen  vorig jaar  september en eindigen half april. Bij een opgave van een van de onderdelen geef alstublieft aan voor welk onderdeel u interesse heeft.

Je fantasietekening                                              de visjes van keramiek  als een mobile

Vind je het leuk dingen van klei te maken? Wil je leren hoe jij je eigen bord of mok kan maken, of wil je graag iets moois maken om cadeau te geven? Bij Sandra leer je allerlei voorwerpen maken en vooral je fantasie daarbij gebruiken. Als je werk klaar is en beschilderd, wordt het gebakken in de oven. Het werken met klei gebeurt onder de leiding van docente Sandra ten Hove.|

Het tekenen                                             

 Voor de kinderen, die kiezen voor tekenen is er de mogelijkheid om te werken met verschillende materialen, zoals stoepkrijt, acrylverf, kleurpotloden, contékrijt,ecoline, wasco, houtskool, plakkaatverf, inkt, en nog veel meer materialen met veel mogelijkheden. Onder leiding van de docent Marga Tammes gaan we aan de slag om mooie, leuke en grappige opdrachten te maken met  het gemaakte kunstwerk. zodat ieder kind na de les met trots het lokaal verlaat.

Het Bloemschikken
 Houd  je van bloemen en zou je graag willen leren hoe je een bloemstuk maakt? Bij deze cursus maak je vier verschillende bloemstukken met bloemen en materiaal, die bij het seizoen past. J ekrijgt uitleg hoe je het maakt en je leert stap voor stap wat je moet doen. Na de les neem jij  het eigen gemaakte bloemstuk mee naar huis. Docente Ria den Hartog. Woensdag 15:30 – 17:00 uur   op    25/01/2019 en 15/03/2019.
€ 30,- voor 4 lessen