Jeugdacademie Klei en Kleur

 

 

 

 

De cursussen voor de jeugd:

3450 Tekenen en schilderen voor de jeugd van 12-15 jaar

3460 Tekenen en schilderen voor de jeugd vanaf 15 jaar

3410 Creatieve Werkvormen, tekenen en schilderen voor de jeugd van 7 tot 12 jaar

3470 Creatieve Werkvormen, tekenen en schilderen voor de jeugd voor de jeugd van 7 tot 12 jaar

 

Uitleg over de inschrijving

Op de Jeugdacademie Klei en Kleur kunnen kinderen en jongeren vanaf  zeven jaar deelnemen aan een aantal verschillende  kunstzinnige activiteiten.  Het betreft in totaal per seizoen 24 lessen op de woensdag- of donderdagmiddag  uitgezonderd de vakanties.  De lessen beginnen in september en eindigen half april. 

De Kunst en Cultuur Academie vindt het belangrijk dat kinderen in contact komen met Kunst en hier zelf op een creatieve manier mee bezig te zijn. Voor de kinderen die hiervoor kiezen is er de mogelijkheid om te werken met verschillende materialen zoals acrylverf, ecoline, potlood, wasco, houtskool, plakkaatverf en inkt. Onder professionele begeleiding leren zij veel over tekenen en schilderen met als resultaat een echt kunstwerk.

Ook is er aandacht voor creatieve werkvormen. De lessen zijn opgebouwd uit verschillende onderwerpen zoals dromenvanger, een selfie van piepschuim, puzzels enz. Ze werken steeds met verschillende materialen zoals ijzerdraad, hout, papier, folies, karton, plastic, verf, en nog veel meer.

Te weinig geld om de cursus te betalen?
Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons op les wil komen, maar is het cursusgeld een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt het lesgeld en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan je helpen!

Hoe werkt het?
Een aanvraag doe je niet zelf, dat doet een ‘intermediair’. In Maassluis kun je bijvoorbeeld terecht bij Stroomopwaarts, de Voedselbank en het wijkteam. Je dient samen een aanvraag online in en je hoeft geen uitgebreide papierwinkel te overleggen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken bij ons starten.

Wil je een aanvraag indienen? Ga dan naar www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuid-holland en bekijk welke intermediairs jou kunnen helpen!

 

 

 

 

 

 

 

©2017 - Kunst en Cultuur Academie - Koningshoek 93.050 3144 BA Maasssluis - 0657419216