Kees Dijkman

leren fotograferen

“Zien en laten zien!” is mijn drijvende kracht. Ik verbeeld met mijn foto’s het liefst mensen en hun omgeving om deze te begrijpen. Ik fotografeer landschappen en steden, bouwwerken, mensen op hun woon- of werkplekken. Het genieten van de schoonheid van landschappen en steden en de verbazing en verwondering over de beelden en de verassende ontdekking van andere manier van kijken wil ik overbrengen op de deelnemers van mijn cursussen.

Hopelijk zie je door de beelden de wereld – dicht bij huis of ver weg – altijd als een ontdekkingsreiziger. Nieuwsgierig en met onbevangen blik verlaten we de betreden paden. Behalve de voorkant zoek ik ook de binnenkant en achterkant om plekken en beelden te ontdekken.

Zelf wil ik het essentiële van vorm en inhoud op eenvoudige wijze verbeelden. Ik probeer overbodige zaken zoveel mogelijk weg te laten. Het terugbrengen van het beeld tot sobere abstracties van primaire vormen en eenvoudige composities is mijn streven. De cursisten wil ik aansporen hun eigen manier van verbeelden te ontdekken.  
Kijk ook eens naar de cursus voor beginners en de cursus voor gevorderden