de nieuw cursussen voor de jeugd in de jeugdacademie

De Jeugdacademie bestaat nu een jaar en heeft bewezen dat kinderen er veel plezier in hebben om mee te doen met een van de cursussen .
Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen vanaf zeven jaar op woensdagmiddagen deelnemen aan een aantal verschillende activiteiten, zoals het beoefenen van creatieve werkvormen, tekenen, werken met klei en bloemschikken in een workshop van vier keer . Het betreft in totaal per seizoen 24 lessen op de woensdagmiddag uitgezonderd de vakanties. De lessen beginnen half september en eindigen half april.

Kinderkeramiek:
Op de woensdagmiddag kun je komen boetseren, je leert verschillende technieken om kleiwerkstukken te maken zoals een duimpotje maken, goed verbindingen leren maken met stukken klei, vanuit plakken klei iets maken en allerlei gereedschappen leren hanteren. Ondertussen gebruik jij goed je fantasie en verbeelding om mooie dingen te maken. Ook leer je te werken met engobes en glazuur om je werkstuk te kunnen kleuren en te beschilderen.
Je gaat beeldjes maken van dieren, mensfiguren, schaaltjes, een mobile met hangende figuurtjes en nog veel meer! Zou jij dit graag willen? Kom dan langs op de woensdagmiddag!

Kindercursus tekenen:
In deze cursus leer je verschillende onderwerpen te tekenen in allerlei manieren van tekenen met diverse materialen.
Je leert onder andere portret tekenen, landschap met veel diepte, dieren tekenen en stillevens maken. We zullen hierbij ook kijken hoe andere kunstenaars dit hebben gedaan, en dan ga je zelf aan de slag! Wil je hier meer van weten? Kom kijken op de woensdagmiddag!

De creatieve werkvormen.
Kan je alles maken als kunstenaar wat je in je hoofd hebt bedacht? In deze cursus gaan we dat onderzoeken. Wat kan je allemaal maken met verf en kwasten behalve een prachtig schilderij?? Hoe werkt ijzerdraad en wat kan je ermee? Er is een nieuwe zeer ervaren docente , die jarenlang op een praktijkschool heeft gewerkt en dit een leuke uitdaging vindt. Zij heeft al een heel schema opgesteld waarin zowel voor jongens als voor meisjes verrassende voorwerpen te maken zijn.

Het Bloemschikken
Houd je van bloemen en zou je graag willen leren hoe je een bloemstuk maakt? Bij deze cursus maak je vier verschillende bloemstukken met bloemen en materiaal, die bij het seizoen past. J ekrijgt uitleg hoe je het maakt en je leert stap voor stap wat je moet doen. Na de les neem jij het eigen gemaakte bloemstuk mee naar huis. Docente Ria den Hartog. Woensdag 15:30 – 17:00 uur op 25/01/2019 en 15/03/2019.
€ 30,- voor 4 lessen

Details
Cursus:
de nieuw cursussen voor de jeugd in de jeugdacademie