opening Snik tentoonstelling

Op 15 mei om 16.00 uur werd aan de J.P.Troelstraweg in Maassluis, in de voormalige Opelgarage, de kiel gelegd voor de bouw van een trekschuit, de Snik. Daarbij werd tegelijkertijd een afdeling modelbouw en onze tentoonstelling van de KCA geopend. Er was en groot aantal belangstellenden aanwezig en de opening werd opgeluisterd met sprekers, zoals de Maassluise  wethouder van cultuur Corine Bronsveld en de conservator van het Mariteam Museum te Rotterdam.

 

Het trekpaard ontbrak niet en stond heel braaf opzij opgesteld naast het podium.
Er werd uit volle borst het nieuwe trekschuitlied gezongen onder leiding van Han Remmerswaal met twee zangers en een fluitiste.

De opening van onze expositie was direct na de aandacht voor de SNIK. De tentoonstelling is opgesteld in de showroom van de Opelgarage aan de zijkant van het pand. Er hangen 52 schilderijen, uitgevoerd in aquarel en acrylverf.  En er zijn 5 tegeltableaus te bewonderen, geschilderd in een sepiakleur.

Veel cursisten van de Kunsten Cultuur Academie waren reeds bij de opening op de woensdagmiddag. Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 10 uur tot 16.00 uur is de tentoonstelling te bezoeken via de ingang aan de voorzijde van het pand. Naast de schilderijen zijn op de panelen ook informatiebladen te lezen, zodat u kunt  zien hoe de snelweg over het water er in de 16 en 17eeuw uitzag en hoe die functioneerde.

SONY DSC