Rosanne Kloppenburg

Rosanne Kloppenburg studeerde in 2013 af aan de opleiding Kunstzinnige Therapie Beeldend in Leiden. Tijdens haar opleiding begeleidde zij veel kinderen één op één met behulp van kunstzinnige opdrachten, gaf zij groepsworkshops en ontwikkelde zij een beeldende, sociale vaardigheidstraining. Sindsdien is zij werkzaam in verschillende vakgebieden, waarbij zij voornamelijk werkt met kinderen. Momenteel werkt Rosanne als pedagogisch medewerker op een BSO en is zij baliemedewerker in Villa Zebra.

Rosanne over Stel je voor:
“De kracht van Stel je voor ligt voor mij in de verbeelding en de fantasie. De kinderen kunnen rekenen, taal en presteren even loslaten en letterlijk even helemaal opgaan in hun verbeelding. Waarbij vaak alles kan en er geen goed of fout bestaat. Als de verbeelding eenmaal ‘aan’ staat, gaan ze helemaal los en ontstaan er de leukste ideeën en creaties! Het is fantastisch om te zien hoe trots de kinderen zijn op hun zelfgemaakte creaties, waarvan ze in het begin niet verwacht hadden dat ze het zouden kunnen. Stel je voor dat je een dier bent, wat voor dier zou je dan zijn? ‘Een scha-eend-vos juf, want ik ben zacht, kan goed zwemmen en ben slim.’ Stel je voor stimuleert fantasie, creatie en zelfvertrouwen.”

Friedie Kloen

Friedie Kloen maakt houten beelden. De vormen van een stam inspireren haar tot het maken van sculpturen die menselijke vormen en bewegingen laten zien. De vormen worden vereenvoudigd. De laatste tijd probeert zij steeds meer uit te gaan van de vormen van het hout, zonder een figuratief beeld na te streven. Dit spannende proces leidt tot nieuw abstract werk. Beeldh0uwen is voor Friedie een wisselwerking met het hout; zij blijft hakken, vijlen en schuren tot voor haar oog een harmonisch beeld ontstaat. Ze houdt van de lichamelijke arbeid van het beeldhouwen en van de vonken en houtsnippers die er vanaf vliegen.

Bernadet van Doren

 

 Mijn passie is keramiek. Al 25 jaar ben ik bezig met mijn ontdekkingsreis en probeer ik de mysteries van de klei te ontrafelen. Je raakt nooit uitgekeken en uitgeleerd als je met deze fascinerende grondstof aan de slag bent. Iedere keer word je verrast door de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het materiaal. Het is een geweldig medium om mee te werken.

Na het volgen van de driejarige vakopleiding aan de SBB te Gouda ben ik les gaan geven waarbij ik het geweldig vind om technieken aan te leren en om daarna te genieten van de groei die de cursisten doormaken. Ook zelf ben ik doorgegaan met leren. Momenteel zit ik in het 4e jaar van de IKO, een kunstacademie in Belgie.

Mijn inspiratiebronnen zijn veelal de natuur en architectonische vormen.

 

Kees Dijkman

leren fotograferen

“Zien en laten zien!” is mijn drijvende kracht. Ik verbeeld met mijn foto’s het liefst mensen en hun omgeving om deze te begrijpen. Ik fotografeer landschappen en steden, bouwwerken, mensen op hun woon- of werkplekken. Het genieten van de schoonheid van landschappen en steden en de verbazing en verwondering over de beelden en de verassende ontdekking van andere manier van kijken wil ik overbrengen op de deelnemers van mijn cursussen.

Hopelijk zie je door de beelden de wereld – dicht bij huis of ver weg – altijd als een ontdekkingsreiziger. Nieuwsgierig en met onbevangen blik verlaten we de betreden paden. Behalve de voorkant zoek ik ook de binnenkant en achterkant om plekken en beelden te ontdekken.

Zelf wil ik het essentiële van vorm en inhoud op eenvoudige wijze verbeelden. Ik probeer overbodige zaken zoveel mogelijk weg te laten. Het terugbrengen van het beeld tot sobere abstracties van primaire vormen en eenvoudige composities is mijn streven. De cursisten wil ik aansporen hun eigen manier van verbeelden te ontdekken.  
Kijk ook eens naar de cursus voor beginners en de cursus voor gevorderden

Eduard Engibarjan

Ik ben Eduard Engibarjan (geb. 1957 Yerevan, Armenië). Afgestudeerd van de kunstuniversiteit -en academie, pedagogisch instituut en sinds 1980 geef ik les op de kunstacademie in Armenië en Estland.
In 2001 werd ik benoemd tot internationale kunstenaar.
Vanaf 2003 ben ik begonnen met het geven van lessen in portrettekenen, aquarelleren, vrij-tekenen, olieverf schilderen en Russische miniatuur tekenen op de Kunst en Cultuur Academie.

Mijn passie voor kunst gaat mooi gepaard met mijn lesgeven op de academie.
Omdat ik veel ervaring heb met lesgeven, geduld heb, persoonlijk gericht ben en technieken aanleren ontzettend leuk vind, leveren mijn cursisten bijzonder goede resultaten en mooie werken.
Iedereen werkt op een goed niveau! Naast het lesgeven op de academie, heb ik exposities van mijn werk in verschillende landen over Noord- en Zuid Amerika, Engeland en Europa. Het is nooit te laat om iets nieuws te leren!

 

Hans Maat

Ik heb mij,  nadat ik veertig jaar geleden van de KAKB afstudeerde steeds met onderwijs bezig gehouden. Zowel in het middelbaar onderwijs , als aan volwassenen (Galerie Thyade Rotterdam). Ik heb mij daarnaast eigenlijk nooit als kunstenaar gemanifesteerd, hoewel ik regelmatig werk produceer, in allerlei technieken, meest druktechnieken als etsen, linoleumsnede, monotype. Inmiddels ben ik met pensioen  en ben ik wat meer in de gelegenheid om mij daar op te richten.

Evelien de Jong

Mijn naam is Evelien de Jong en ik ben beeldend kunstenaar.
Al reeds een aantal jaren geef ik kunstlessen aan de Kunst en Cultuuracademie in Maassluis.
Dat doe ik met veel plezier. Het is een mooie aanvulling op mijn kunstenaarspraktijk.
Het is prachtig om mijn leerlingen te zien groeien en te begeleiden in hun persoonlijke beeldende-ontwikkeling.
We zijn nooit te oud of te jong om te leren.
Zelf werk ik graag met een grote diversiteit aan materialen en blijf ik mij daar ook graag in ontwikkelen.
Zo maak ik momenteel sculpturen met een hoop textiel.
Inspiratie haal ik uit mijn directe omgeving zoals mijn gezin, mijn huisdieren, mijn fantasie en de wereld.

Cecilia Tan

 

Cecilia Tan, docente Schilderen en Tekenen.
Zij geeft op de maandagochtend les bij de Kunst en Cultuur Academie
Cecilia geeft met plezier en enthousiasme les bij de Kunst en Cultuur Academie in Maassluis. Zij vindt het een uitdaging om cursisten te stimuleren en grenzen te laten verleggen bij het schilderen. Het belangrijkst vindt zij dat iedereen plezier heeft om creatief bezig te zijn.
Het schilderproces is voor haar elke keer een uitdaging om juist die uitersten te zoeken, door te gaan totdat je het gevoel krijgt: “ Nu is het af niets meer aan doen”
Dit gevoel probeert zij ook aan de cursisten over te brengen.
Cecilia schildert in haar atelier in Delft voornamelijk met acrylverf en soms met olieverf.
Ze gebruikt ook verschillende materialen in haar schilderijen. Haar werk is divers, soms realistisch en soms abstract, maar vooral kleurrijk.

Carla Ammerlaan

Carla Ammerlaan

Mijn opleiding genoten aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg in de vakken schilderen, tekenen en kunstgeschiedenis.
Diploma’s : eerste graad onderwijsbevoegdheid tekenen en schilderen en derde graad in textiele werkvormen.

Een aantal jaren heb ik gewerkt in het onderwijs aan onder andere de School voor Mode en Kleding te Spijkenisse en te Eindhoven bij een Scholengemeenschap.

Andere ervaringen zijn : Decoratieatelier; decors schilderen;
Reclame Studio : werken met markers. Sinds 2000 werk ik als freelancer visualiser en vormgever.
Mijn opdrachtgevers zijn bedrijven en kunstenaars.
-Voor bedrijven maak ik presentaties, waarin ik ruwe concepten visualiseer.
Met kunstenaars werk ik samen om ideeën voor publicaties vorm te geven etc.
Sinds de Kunst en Cultuur Academie Maassluis heb ik het lesgeven herontdekt en geef ik elke dinsdag les aan zeer gevarieerde groepen. Voor jong en oud, voor beginner of gevorderde, je bent welkom om het te proberen.

Wat ik bied is begeleiding bij individuele projecten, en ik geef opdrachten die soms ontregelend zijn. Als we gaan exposeren dan werken we met een thema